Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
Bjørgan i Grong.jpg

10 apr 2019

Retura NT hittade hela cloud-lösningen för att hjälpa sina kunder

Affärssystem Kunder och projekt

Retura NT är en del av Retura-koncernen, som är Norges ledande leverantör av hållbara och budgetvänliga avfallslösningar för företag. Som en del av sin affärsvision fokuserar de på digitalisering, förbättrad effektivitet och bättre kundservice. Därför bestämde de sig för att köpa AMCS Enterprise Management-lösning.

Hos Retura NT är affärs- och värdevisionerna nära sammanflätade. Retura-koncernen är redan Norges ledande leverantör inom insamling av kommersiellt avfall - och strävar alltid efter att vara kundens föredragna leverantör, både lokalt och i hela Norge.

Retura NT, liksom alltfler moderna företag, drivs i stor utsträckning av gröna och hållbara värden. En stor del av deras affärsidé handlar om att bidra till den gröna och cirkulära övergången, både för sig själva, men i sin tur också sina kunder.

Allt på en plattform
Det rätta sättet att hantera avfallshantering i branschen idag är inte bara en fråga om att vara före konkurrensen. Det handlar också om hur man löser utmaningarna på det mest hållbara och effektiva sättet, något som är särskilt viktigt för en industri som bokstavligen handlar om vad alla andra försöker göra sig av med.

Som sådan har Retura NT beslutat att fördjupa sin digitala utveckling med en investering i AMCS fullständiga Enterprise Management-lösning, som kombinerar alla behov i ett avfallshanteringsföretag, inklusive datainsamling och informationsdelning, i en enkel cloud-plattform. Dessutom implementeras AMCS Mobile-lösning, vilket gör det möjligt för förarna att få information om sina rutter och insamlingar samtidigt som förarna får möjlighet att registrera information i systemet som sedan samlas i Enterprise Management-plattformen för ytterligare bearbetning. 

Mer flexibilitet till kunderna
Erling Gartland, VD för Retura NT, har höga förväntningar på AMCS som digital leverantör: "Vi rekommenderades AMCS av två andra stora Retura-företag i Norge, och företagets personal var mycket kunnig och kompetent. AMCS lösningar kommer att minska behovet av att använda direktsamtal som ett kommunikationsverktyg, och det kommer också att ge oss bättre möjligheter att kommunicera mer direkt med våra kunder." Han tillägger: "Kunderna kommer givetvis också att kunna kommunicera mer direkt med oss , och det betyder bland annat att de får mer flexibilitet när det gäller att välja frekvens för sin avfallshantering."

Framtiden är cirkulär ekonomi
"Cirkulär ekonomi" är idag en av de mest populära termerna och med fokus från både företag och politiker är det ingen tvekan om att det kommer att ta upp mycket utrymme under de kommande åren. Cirkulär ekonomi innebär att varor används och återanvänds i en oändlig sluten krets utan att avfall skapas. Som sådant är det ett mycket mer hållbart alternativ till köp, slit och släng-kulturen där varor endast har ett eller ett fåtal ändamål innan de slängs.

Sortering och insamling av avfall är i sin natur ett nyckelområde för den cirkulära ekonomin, vilket kommer att ge industrin en helt annan plats och roll att spela i framtiden.

Erling Gartland belyser också den cirkulära ekonomin som en av de spännande utmaningar som företag som Retura NT kommer att behöva ta itu med, precis som han betonar digitaliseringsrollen för företagets och industrins framtid:

"Både digitalisering och cirkulär ekonomi är viktiga områden som representerar utmaningar och möjligheter för oss under de närmaste åren. Det förutsätter att du som företag ligger framkanten när det gäller utveckling av smarta och tekniska lösningar. Med implementeringen av AMCS lösningar tar vi ett steg mot digital omvandling av våra vardagsliv och ökar stödet för vårt bidrag till den cirkulära ekonomin. "

I linje med Erling Gartland förklarade Frank Bolsø från AMCS: "Retura NT är en bra match med AMCS - båda företagen har en affärssyn och värderingar anpassade till digitalisering och en cirkulär ekonomi och vi ser fram emot att arbeta med Retura NT mot en grönare och effektivare framtid."

Begär en demo