Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Sverige language:svenska
iStock-933315234.jpg

29 jan 2020

AMCS förvärvar Kanada-baserade TRUX Route Management Systems Inc.

AMCS: s förvärv av kanadas ledare av mjukvara inom avfallshanterings stärker ytterligare deras ledande position på den nordamerikanska marknaden.

Boston (MA), US, 29 januari 2020: AMCS, en ledande global leverantör av integrerad mjukvara och fordonsteknik för avfalls-, återvinnings- och resursindustrin har idag meddelat förvärvet av en Kanada-baserad leverantör av mjukvarulösningar inom avfallsindustrin, TRUX Route Management Systems Inc.

Sedan TRUX inrättades 1990, satte de standarden för avfallsprogramvara för den kanadensiska marknaden och fick bred acceptans med ledande avfallsföretag i hela Nordamerika. I dag anses de vara en av Nordamerikas ledande och respekterade leverantörer av mjukvarulösningar inom avfallsindustrin.

Totalt kommer förvärvet att resultera i att AMCS nu har 1 000 kunder i Nordamerika, vilket representerar över 40% av AMCS:s globala verksamhet.

AMCS: s VD, Jimmy Martin, kommenterade förvärvet;

”Den nordamerikanska avfallsmarknaden är en mycket strategisk marknad för AMCS och utvecklar sig till att vara en spännande plats för tillväxt de kommande åren. Dess dynamiska natur och den höga graden av komplexitet, kommer utan tvekan att innebära att marknaden behöver dra nytta av en ökad och snabbare användning av digitalisering.

Vår fortsatta investering på denna marknad har resulterat i en skalbar, cloudbaserad plattform i världsklass som kan tillgodose behoven hos kunder över hela världen. Nu och i framtiden kommer TRUX imponerande kundbas att öka vår verksamhet i Nordamerika. Med styrkan hos TRUX kunder på mellan- och enterprise-marknaden, tillsammans med AMCS: s investeringar och resurser, är jag övertygad om att alla våra kunder kommer att dra nytta av integrationen av de två företagen.

Vi ser fram emot att välkomna TRUX-teamet och är glada att meddela att David Ische, VD för TRUX, kommer att gå med i AMCS Senior Management Team efter förvärvet som chef för affärsutveckling. ”

David Ische, ordförande för TRUX, kommenterade affären:

”TRUX har varit en pionjär och ledande inom utvecklingen av programvara för avfallshanteringsindustrin i Nordamerika under de senaste 30 åren. Vi är glada att ta nästa steg i vår utveckling med AMCS för att leverera den bästa klassen programvara för den bredare globala marknaden. Vi delar deras vision som kundfokuserat, marknadsledande företag och ser detta som en stor möjlighet för framtida tillväxt av våra kunder och anställda. ”

Michael Winton, AMCS president i Nordamerika, diskuterade företagets riktning i Nordamerika:

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att välkomna TRUX-kunder och anställda till AMCS och försäkra dem om att de kommer att uppleva en sömlös övergång och hög supportnivå från vår globala organisation. AMCS-teamet är stolta över att hjälpa företag inom avfalls- och återvinningssektorn att påskynda topline-utveckling, leverera miljömässig hållbarhet och förbättra effektiviteten och marginalerna med genial teknik. ”

Under de senaste åren har AMCS genomfört ett antal viktiga förvärv över hela världen som har fortsatt att stärka dess position som världsledande inom mjukvara och teknik för avfalls- & återvinningssektorn. Företaget fortsätter att växa och säkerställa betydande nya affärer på alla sina primära marknader, som inkluderar ett antal nationella och internationella varumärken.

Begär en demo